Kartoffelprisen 2012

Vindere af kartoffelprisen 2012 på 20.000 kr. gik til Mikkel Olsen og hans medhjælper Signe Dyrløv Jensen, fra Restaurant Babette i Vordingborg. Mikkel er trods sin unge alder allerede en garvet konkurrencekok og medlem af kokkelandsholdets juniorhold, som netop har opnået en 4. plads ved OL 2012, som blev afholdt i Tyskland. 2. pladsen gik til Brian Mark Hansen fra Restaurant Christiansholm Slot og 3. pladsen til Emil Thybo Bahr fra Restaurant Babette.
 
 
Den fynske deltager Marc Nygaard Foged fik prisen for bedste forret. Overdommer Hans Bech Thomsen sagde i hans præsentation at forretten var en skøn symfoni af spætter på hvidløg, Bintje med dild, timian og citron, samt brunet smør. Sauce lavet på muslinger og brunet smør. Perfekt til øl og snaps, som var et af de kriterier som forretten skulle opfylde.

Prisen for bedste hovedret gik til Brian Mark Hansen for hans confiteret rødkødet vandel med fakse bouillon, brasieret svinenakke og sart røg.

Prisen for bedste dessert gik til vinderen Mikkel Olsen. Hans Bech Thomsen sagde at desserterne bare blev bedre og bedre som konkurrencen skred frem og det kulminerede da Mikkel serverede sin kvæde/æbleis med creme fraiche creme, kartoffelkaramel og snapsemousse pyntet med rosmarin granite, krystaliseret citron og esdragon.

Direktør Hans Skjerning takkede alle deltagere, sponsorer, dommere og gæster for en rigtig dejlig dag på Kold College. Der var mere end 300 gæster, som hyldede de unge kokketalenter. Vi glæder os til næste års konkurrence.
Danmarks kartoffelråd Sekretariat, v/Bjarne Risvig  | Tlf.: 40 83 13 22