<

Invitation til DM i dyrkning af frilandskartofler 202221-04-2022 - 17:06

Torsdag d. 28. april kl 11.00 afholder Danmarks Kartoffel Råd danmarksmesterskabet i dyrkning af kartofler på friland. Her vil årets kartoffelambassadør også blive udnævnt. Rådsmedlemmer, presse og andre interesserede er velkomne til at tilmelde sig og deltage i arrangementet. Læs mere i invitationen nedenfor. 

Tiden nærmer sig dette års DM i dyrkning af kartofler på friland.

 

I den forbindelse vil Danmarks Kartoffelråd gerne invitere vores rådsmedlemmer til at overvære vejning og kåring af årets vinder samt, 2. og 3. pladsen i DM i dyrkning af kartofler på friland. I forbindelse med at vi ikke længere afholder årsmøde i januar, så har vi flyttet nogle af aktiviteterne til DM. Det er blandt andet kåring af årets ambassadør.

 

Arrangementet finder sted torsdag den 28. april 2022 kl. 11.00 i parken ved Egeskov Slot.

Parkering på den officielle p-plads og indgang gennem billetindgangen.

 

HUSK at medbringe tøj efter vejret, det er et udendørsarrangement.

 

Program

1. Velkomst ved Johs. Nørregaard Frandsen.

2. Vejning af kartofler efter de gældende regler.

3. Kåring af årets vinder, 2. og 3. plads af DM i kartoffeldyrkning på friland med overrækkelse af pokal. Jørn Steen kører straks afsted med vinderkartoflerne i en smuk kurv, der overrækkes til Hendes Majestæt Dronning Margrethe på Amalienborg.

4. Søren Ryge fortæller kartoffel-historier

5. Udpegning af Årets kartoffelambassadør ved formanden. Årets nye ambassadør er forfatteren Ida Jessen, hvis prisbelønnede roman ”Kaptajnen og Ann Barbara” skildrer de såkaldte kartoffeltyskeres ankomst til heden i området ved Kongenshus mellem Viborg og Karup omkring 1760.

6. Takketale/mini-foredrag ved den ny udpegede kartoffelambassadør Ida Jessen.

7. Musikalsk underholdning

8. Kartoffelmad, der er tilberedt af Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn.

 

Efter det officielle program er der rådsmøde for inviterede. 


 

Tilmelding

Det er vigtigt at I bliver tilmeldt arrangementet. Jeres navne skal være registreret ved indgangen til Egeskov – hvis ikke de er det, så kan I ikke lukkes ind uden I indløser en billet.
 

Tilmelding skal ske til Luise Søvrup og kan foretages her på linket her eller på LSS@centrovice.dk eller på mobil 22944128.

<