17-11-2025

Kartoffelambassadør 2025

Kulinarisk spydspids udnævnt som Kartoffelambassadør 2025


Michelinkok og leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, Per Mandrup, er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd

 

Kartoflen bør inkluderes på lige fod med linser og bælgfrugter, når de planterige måltider skal på bordet. I hvert fald hvis det står til kulinarisk leder Per Mandrup, der er udnævnt som Kartoffelambassadør 2025 af Danmarks Kartoffel Råd.

 

- Jeg har længe talt kartoflens sag, for jeg synes, den er blevet overset – blandt andet i snakken om at vi bør spise mere grønt og mindre kød, hvor kartoflen meget sjældent bliver nævnt. Men kartoflen burde faktisk blive fremhævet her, for dens egenskaber og ernæringsmæssige profil gør den meget interessant og kan skabe et godt fundament i planterige retter, fastslår den nyudnævnte Kartoffelambassadør.

 

Per Mandrup er kulinarisk leder af Culinary Institute by Vejle Erhverv, har mere end 40 års erfaring fra restaurations- og fødevarebranchen og er tidligere ejer af Michelinrestauranten Les Etioles – Et Une Rose i København. I sit virke som kulinarisk leder står han bag en lang række arrangementer og initiativer, der alle kredser om inspirerende mad af god kvalitet. Her kan blandt andet nævnes de tre kartoffelkonkurrencer Kartoffelprisen, Sammen om Kartoflen og Kartoffelspiren for henholdsvis professionelle kokke, familier og skoleelever.

 

Engagerer unge i kartoflen

Flere af Per Mandrups projekter er målrettet mod at engagere børn og unge i kartoflen og øvrige fødevarer, og netop dette fokus af en af årsagerne til, at Danmarks Kartoffel Råd har udnævnt Per Mandrup som årets Kartoffelambassadør.

 

- Per Mandrup er en fremragende kok, der benytter enhver lejlighed til at anvende, profilere og hylde kartoflen, siger Johs. Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd og fortsætter:

 

- Han er en oplagt ambassadør, fordi han både er en fantastisk formidler ud i det brede samfund, men også til andre kokke og til børn og unge. Det er imponerende, hvordan han kan engagere den unge generation i kartoflen med så stor dygtighed.

 

Udnævnt til kokkekonkurrence

Per Mandrup blev overrasket med udnævnelsen til Kartoffelambassadør 2025 under afholdelsen af kokkekonkurrencen Kartoffelprisen og den nye konkurrence ”Sammen om kartoflen”, som opfordrer familie og venner til at nytænke eller opfinde retter med kartofler.

 

”Sammen om kartoflen” blev afholdt første gang i år i samarbejde mellem Culinary Institute og Danske Kartofler, og Kartoffelprisen har i mange år været en prestigefyldt konkurrence, hvor fremtidens kokke dyster i at kreere gastronomiske mesterværker med kartoflen i centrum.


Per Mandrup glæder sig over sin nye titel som Kartoffelambassadør 2025 og ser frem til at forsætte arbejdet for kartoflen.

 

- Kartoflen er længe blevet sidestillet med ris og pasta, men jeg mener, at kartoflen er meget mere end et stivelsesprodukt. I Culinary Institute arbejder vi med kartoflen som en grøntsag, for på den måde synes jeg, den får meget større berettigelse. Det er en fantastisk fødevare, der sagtens kan være centrum i både forretter, hovedretter og desserter, siger Kartoffelambassadøren og tilføjer:

 

<
12-06-2025

De nye kartofler er landet

Kartoffelambassadør Rasmus Krarup Jensen har været i marken hos Torup Bakkegård - nyd de nye kartofler her

10-04-2025

Årsmøde 2025

Årsmøde 2025 afholdes fredag 9. maj 2025 kl. 9.30 hos SAGRO i Billund, Majsmarken 1, 7190 Billund

20-11-2024

DM i Kartofler på friland 2025

DM i kartoffeldyrkning på friland har været afholdt i mere end 25 år og har været en stor succes i langt de fleste år. De seneste par år har dog været udfordrende, og det har været vanskeligere at sikre den nødvendige finansiering. Derfor må vi, i Danmarks Kartoffel Råd, desværre meddele, at vi ikke længere kan gennemføre arrangementet.

 

 

19-08-2024

Den Store Ældrefest 2024

Den Store Ældrefest 2024
 

30-05-2024

Kok Umut Sakarya og madhistoriker Bettina Buhl vil genforelske danskerne i kartoflen

Til fire af sommerens store fødevareevents bliver danskerne med ”Tour de kartoffel” inviteret på en kulinarisk rejse med den alsidige kartoffel i hovedrollen.

Læs flere nyheder her