<

Forfatter Ida Jessen er kartoffelambassadør 202229-04-2022 - 09:02

Årets kartoffelambassadør blev udnævnt af Danmarks Kartoffel Råd til Danmarksmesterskabet i dyrkning af frilandskartofler på Egeskov Slot

Danmarks Kartoffel Råd satte kartoflerne i rampelyset på Egeskov Slot d. 28. april. Her var der både Danmarksmesterskab i dyrkning af frilandskartofler og udnævnelse af årets kartoffelambassadør; den prisbelønnede forfatter, Ida Jessen.

Ida Jessen har blandt andet skrevet romanen ”Kaptajnen og Ann Barbara”, der skildrer de såkaldte kartoffeltyskeres ankomst til heden i området ved Kongenshus mellem Viborg og Karup omkring 1760.

 

- Det er en stor ære og fornøjelse at kunne udpege forfatteren Ida Jessen som Årets Kartoffelambassadør 2022, lød det fra formand for Danmarks Kartoffel Råd, Johs. Nørregaard Frandsen under udnævnelsen:

 

- Ida Jessen er blandt Danmarks absolut bedste og mest elskede skønlitterære forfattere netop nu, og hun har i flere af sine romaner skildret kartoflen og kartoffelspiseriet. Hun har modtaget en lang række meget fortjenstfulde litterære priser, blandt andet De Gyldne Laurbær, og kan tale kartoflens sag fra de bedste positioner, så i Danmarks Kartoffel Råd ser vi i høj grad frem til samarbejdet, lød det fra formanden, som derefter gav ordet til den nyudnævnte ambassadør:

 

- Jeg er dybt beæret over at være blevet valgt som årets kartoffelambassadør. Jeg er vokset op på landet med kartofler på tallerkenen, og mange af mine bøger har kartoflerne som et kulturhistorisk tema – som den skjulte bund, der ligger under at have et samfund i udvikling, som jeg synes, er rigtig spændende. Så det er en titel, jeg vil bære med ære det næste år, sagde Ida Jessen.

<