<

Danmarksmesteren i dyrkning af frilandskartofler 2024 er fundet26-04-2024 - 15:33

Danmarks Kartoffel Råd har endnu engang sat kartofler på programmet og afholdt det årlige Danmarksmesterskab i dyrkning af kartofler på friland. 

Danmarks Kartoffel Råd ønsker at være en samlet repræsentation for den fantastiske, gyldne knold og rådet arbejder målrettet for at sikre kartoflens plads på de danske middagsborde og ønsker at skabe debat og opmærksom omkring kartoflen. Derudover arbejder de også for at fremme samarbejdet mellem alle parter i kartoffelbranchen.

 

Hvert år afholder Danmarks Kartoffel Råd Danmarksmesterskabet i dyrkning af kartofler på friland. Vinderen er den avler der har størst mængde kartofler ved opgravning.

Danmarksmesterskabet i dyrkning af kartofler på friland foregik i år på restaurant Kong Volmer i Odense d. 26. april. Et fantastisk arrangement fyldt med spænding hos de tilmeldte avlere.

 

I år var 5 kartoffelavlere med i konkurrencen.

 

Årets Danmarksmester i frilandskartofler blev Kurt Poulsen fra Tåsinge med 5.241 gram kartofler. Andenpladsen gik til Jan Østergård fra Otterup med 3.327 gram og Gunner Paulsen fra Agerskov vandt tredjepladsen med 2.398 gram.

 

Straks efter kåringen af vinderen, blev vinderkartoflerne fragtet til Hans Majestæt Kong Frederik 10. af Danmark.  

<