< Tilbage

Meld dig til DM i dyrkning af frilandskartofler nu19-04-2021 - 11:49

Den 27. april afholdes DM i kartoffeldyrkning på Egeskov Slot. Kravet for deltagelse er 20 kartoffelplanter dyrket på friland

Vil du vinde den eftertragtede titel som Danmarksmester i dyrkning af frilandskartofler 2021? Så er det nu, du skal slå til.

 

Efter et aflyst DM i 2020 på grund af corona vender Danmarks Kartoffel Råd nu stærkt tilbage med DM i dyrkning af frilandskartofler. Det foregår i år på Egeskov slot den 27. april kl. 13.

 

Program for dagen:
 

- Velkomst ved formand for Danmarks Kartoffel Råd, Johannes Nørregaard Frandsen

- Vejning af kartofler efter de gældende regler

- Kåring af årets vinder

- Vinderkartoflerne køres til Amalienborg for at overrækkes til Hendes Majestæt Dronning Margrethe

- Orientering om det forgangne års aktiviteter ved Luise Søvrup, Danmarks Kartoffel Råd

- Udpegning af årets kartoffelambassadør

- Takketale ved ambassadøren

- Servering af kartoffelmad, der er tilberedt af Mikael Hansen, Kulinarisk Sydfyn

 

Arrangementet er udendørs, og vi overholder naturligvis gældende restriktioner og forsamles maks 50 personer. Derfor er det vigtigt at huske tilmelding til Gunner Andersen på tlf. 30 26 18 57.

 

Opgravningen af kartoflerne sker i samarbejde med kontrollanter fra Danmarks Kartoffel Råd forud for det officielle program på Egeskov. Nærmere info om dette ved tilmelding.

 

For at deltage i DM skal der være mindst 20 kartoffelplanter at vælge imellem ved opgravningen, hvor der bliver gravet ti planter op. Kartoflerne skal have været mindst 40 dage i jorden i kartoffelbedet, og kun solen må have været brugt som opvarmningskilde.
 

Se alle regler for deltagelse i PDF'en herunder.

< Tilbage