< Tilbage

Claus Holm udnævnt som kartoffelambassadør 202127-04-2021 - 15:50

Danmarks Kartoffel Råd har tildelt den kendte TV-kok fra Fyn, Claus Holm, titlen som årets kartoffelambassadør

Claus Holm er kok, kogebogsforfatter, foredragsholder og kendt fra blandt andet Go’ Morgen Danmark på TV2. Fremover vil han også være kendt som kartoffelambassadør 2021. Danmarks Kartoffel Råd har nemlig udpeget Claus Holm som den person, der i år skal bistå rådet i deres vigtigste mission: at kæmpe for kartoflens plads på spisekortet.

 

- Jeg synes, det er en ære at blive spurgt, om jeg ville være kartoffelambassadør. Kartoflen er jo dansk kulturarv nummer et, og det er vigtigt at huske på og minde om, hvad kartoflen har gjort for os i fortiden, og hvad den kan gøre for os fremover. Det vil jeg meget gerne være med til at formidle siger Claus Holm.

 

Kokken fortæller, at han helt fra barnsben har været vild med kartofler.

 

- Jeg elsker kartofler. Kartoflen må ikke dø, den skal have lov til at leve, som den er. Der er så mange fantastiske sorter, og kartoflen kan bare det hele. Jeg synes, at ernæringseksperter har været rigeligt voldsomme ved kartofler, og det er så synd, når den bliver udskældt. Så der kommer jeg til at fortælle det modsatte. For kartoflen er den mest mangfoldige fødevare, der findes i et køkken, og uanset om det er de første nye frilandskartofler, en lækker cremet kartoffelsuppe sidst på sæsonen eller en kartoffelmad med sennep og rødløg, så er jeg bare forelsket.

 

Udnævnt på Egeskov Slot

Den officielle udnævnelse af den nye ambassadør fandt sted til Danmarksmesterskabet i dyrkning af frilandskartofler på Egeskov Slot den 27. april, som blev afholdt af Danmarks Kartoffel Råd.

- Vi er meget glade for, at Claus Holm har sagt ja til titlen som kartoffelambassadør, siger formand for Danmarks Kartoffel Råd, Johs. Nørregaard Frandsen og fortsætter:

- Han er en spektakulær og dygtig kok med forstand på sine råvarer, en ildsjæl, og så er han en fantastisk formidler. Samtidig er han en af de kokke, der længe har arbejdet med og prioriteret kartoflen. Så han er virkelig en ambassadør, der vil kunne fastslå kartoflens vigtighed.

 

Kendte for kartoflen

Danmarks Kartoffel Råd arbejder for at fastholde og fremme kartoflens tilstedeværelse i det danske køkken, og det er på den baggrund, at rådet hvert år udnævner en kartoffelambassadør, som ofte er en kendt eller fremstående person.

Tidligere kartoffelambassadører er blandt andre sanger Stig Rossen, Chipskongen Jørgen, tv-kok James Price, tv-vært Søren Ryge, meteorolog Jesper Theilgaard og journalist Troels Mylenberg.

 

 

< Tilbage