< Tilbage

Danmarks Kartoffelråd inviterer igen i år til ældrefest13-06-2017 - 13:15

Der serveres nye kartofler og snaps på plejehjemmene til Danmarks største ældrefest

Beboere på plejecentre over hele landet glæder sig meget til torsdag den 15. juni – Valdemarsdag. Her får de serveret nyopgravede danske kartofler og en lille snaps til middagen. Der er 37.400 ældre på plejecentre, der deltager i Danmarks største ældrefest, oplyser Danmarks Kartoffel Råd.

 

Frem til torsdag bliver der afleveret i alt 1.850 halve flasker snaps til plejecentrene og lokale kartoffelavlere – og leverandører sørger for, at der kommer nyopgravede kartofler på tallerkenen. Med et skønnet forbrug på 0,3 kg kartofler til hver person giver det i alt 11.000 kg kartofler.

 

-Vi får så mange positive tilbagemeldinger om, hvor meget glæde det skaber ude på plejecentrene. Det er virke­lig en festlig dag, som mange af vores ældre medborgere ser frem til. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne medvirke til at skabe denne festdag, siger Britta Schall Holberg, formand for Danmarks Kartoffel Råd, som står bag arrangementet.

 

I mange kommuner bliver festdagen fulgt op med deltagelse af borgmestre og andre politikere, der benytter lej­ligheden til at komme forbi og skåle med beboerne.

 

Aalborg Akvavit har sponseret 1650 flasker snaps og Danmarks Kartoffel Råd har sponsoreret 200 flasker snaps som Bladkompagniet kvit og frit leverer ud til plejecentrene. Arrangementet er økonomisk støttet af Kartof­felafgiftsfonden.

 

Fakta om Danmarks Største Ældrefest

Siden 2000 har Danmarks Kartoffelråd i samarbejde med landets kommuner holdt Danmarks Største Æl­drefest, hvor titusindvis af ældre borgere får serveret nye, danske kartofler samt en snaps eller to til.

 

Ideen til Danmarks Største Ældrefest opstod, fordi en pårørende til en beboer på et plejehjem i Otterup på Fyn én gang om året plejede at ”smugle” nye, danske kartofler ind til sin mand. Hun gik til Danmarks Kartoffel Råd med den tanke, at der skulle holdes en årlig, landsdækkende fest, hvor ældre over hele lan­det kunne få glæde af nye kartofler. 

< Tilbage