< Tilbage

Pressemeddelelse: Odense-børn dyster i kartoffeldyrkning20-06-2017 - 10:51

Danmarks Kartoffel Råd og skolehave i Odense afvikler det første skole-DM i kartoffeldyrkning på onsdag

80 børn fra Odense dyster på onsdag om at blive Danmarks bedste unge kartoffeldyrker.

Konkurrencen om Skole-DM finder sted i skolehaven Falen i Odense, hvor børnene kommer en gang om ugen i deres fritid.

 

 - Kartoflerne blev lagt i begyndelsen af maj, og siden har børnene hyppet dem og vandet efter behov. Nu skal det så afgøres, hvem der har fået mest udbytte af indsatsen i haven, fortæller skolehaveleder, Thomas Høgedal, der har instrueret børnene i lægning og pasning af kartoflerne.

 

I skolehaven har de 9-13 årige børn hver deres lille have med 15 forskellige grønsager, heraf to rækker med hver sin sort at kartofler, en tidlig og en sen sort.

 

Ved Skole-DM bliver alle kartoflerne gravet op, og hvert barn fylder høsten i en pose, som bliver vejet. Den, der har høstet mest, bliver vinder af Skole-DM og får foruden en pokal gratis adgang med hele familien til attraktionerne på Egeskov Slot.

 

- Set med skoleøjne er haverne et fantastisk lærested, fordi børnene her lærer rigtigt meget både om kultur, natur og mad. Børnene er meget begejstrede for at dyrke deres egne grønsager, og det ligger jo helt i tidsånden at spise noget, som har en historie. Og det har kartoflerne, som børnene selv har lagt og nu høster og tager med hjem og spiser, siger Thomas Høgedal.

 

Han underviser også i et andet populært haveprojekt, Haver til Maver, hvor børnene kommer ud og dyrker grønsager i skoletiden, og hvor der alene i Odense er omkring 700 elever, der har fornøjelsen af at se grønsagerne vokse op.

 

- Vi bakker op om arrangementet i Odense og ser frem til, at det næste år kan bliver et landsdækkende arrangement, siger formanden for Danmarks Kartoffel Råd, Britta Schall Holberg som for nylig stod bag DM i kartoffeldyrkning for voksne.

 

Praktisk info:

Skole-DM foregår onsdag 21. juni fra kl. 16.00 på adressen Falen 155, Odense C.

 

Yderligere oplysninger: Thomas Høgedal, tlf. 23 64 14 40

< Tilbage