< Tilbage

Børn fra Odense og Aarup dyster i kartoffeldyrkning26-06-2018 - 11:14

Danmarks Kartoffel Råd, skolehaven Falen i Odense og Aarupskolen afvikler skolemesterskab i kartoffeldyrkning

80 børn fra Odense dyster onsdag den 27. juni om at blive den bedste unge kartoffeldyrker.

Konkurrencen om Skolemesterskabet finder sted i skolehaven Falen i Odense, hvor børnene kommer en gang om ugen i deres fritid. I 2018 har vi fået Aarupskolen med her dyster 4. a; 4. b og 4. d om hvem, der har den største mængde kartofler. Mesterskabet afgøres på Aarupskolen mandag den 25. juni kl. 8.30.

 

Atter i år har Egeskov doneret indgangsbilletter til vinderen på hver af de to skoler.

 

 - Kartoflerne blev lagt i begyndelsen af maj, og siden har børnene hyppet dem og vandet efter behov. Nu skal det så afgøres, hvem der har fået mest udbytte af indsatsen i haven, fortæller skolehaveleder, Thomas Høgedal, Falen, der har instrueret børnene i lægning og pasning af kartoflerne.

 

I skolehaven Falen har de 9-13 årige børn hver deres lille have med 15 forskellige grønsager, heraf to rækker med hver sin sort at kartofler, en tidlig og en sen sort.

 

Ved Skolehavemesterskabet bliver alle kartoflerne gravet op, og hvert barn fylder høsten i en pose, som bliver vejet. Den, der har høstet mest på hver af skolerne, bliver vinder af Skolemesterskabet og får foruden en pokal gratis adgang med sin familie til attraktionerne på Egeskov Slot.

 

- Set med skoleøjne er haverne et fantastisk lærested, fordi børnene her lærer rigtigt meget både om kultur, natur og mad. Børnene er meget begejstrede for at dyrke deres egne grønsager, og det ligger jo helt i tidsånden at spise noget, som har en historie. Og det har kartoflerne, som børnene selv har lagt og nu høster og tager med hjem og spiser, siger Thomas Høgedal.

 

Han underviser også i et andet populært haveprojekt, Haver til Maver, hvor børnene kommer ud og dyrker grønsager i skoletiden, og hvor der alene i Odense er omkring 700 elever, der har fornøjelsen af at se grønsagerne vokse op.

 

- Vi bakker med begejstring op om arrangementet i Aarup og Odense og glæder os over, at det der i år er dobbelt så mange haver med, som sidste år. Vi ser frem til, at det allerede nu ser ud til, at vi kan fordoble antallet af deltagende skoler næste år, siger formanden for Danmarks Kartoffel Råd, Johs. Nørregaard Frandsen, som for nylig stod bag DM i kartoffeldyrkning for voksne.

 

 

Praktisk info:

 

Mesterskabet foregår i Aarupskolen mandag den 25. juni kl. 08.30 på adressen, Møllebakken 31, 5560 Aarup

 

Yderligere oplysninger: Per Veber, tlf. 31211188

---------

Mesterskabet foregår i Skolehaven Falen onsdag 27. juni fra kl. 16.10 på adressen Falen 155, Odense C.

 

Yderligere oplysninger: Thomas Høgedal, tlf. 23 64 14 40

< Tilbage