< Tilbage

Klimaekspert roser kartoflen på Danmarks Kartoffel Råds årsmøde25-01-2019 - 13:58

Da Danmarks Kartoffel Råd holdt årsmøde for 21. gang blev meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard udnævnt som årets kartoffelambassadør

Af Anya Engelbrecht
 

Stolerækkerne var fyldte i riddersalen på Egeskov slot, der den 23. januar dannede ramme for en festdag Danmarks Kartoffel Råd – årsmødet.

 

På trods af at årsmødet bliver afholdt i januar, skinnede solen ind ad slottets vinduer under hele mødet, og det gik ikke ubemærket hen hos rådets formand Johs. Nørregaard Frandsen, da han udnævnte meteorlog og klimaekspert Jesper Theilgaard som årets kartoffelambassadør. 

 

- Selvom vi har en rigtig god vejrmand som kartoffelambassadør i år, så er det altså ikke ensbetydende med, at vi også får godt vejr i år. Selvom det da ser rimelig godt ud i dag, lød det muntert fra formanden, da han havde trykket den nye ambassadør i hånden. 

 

Kartoflen er unik

Både formanden og Jesper Theilgaard holdt oplæg under mødet, og der blev ikke lagt skjul på, at de to herrer begge er glade for kartoflen. Den nye kartoffelambassadør understregede, at han tager sin titel meget seriøst. 

 

- Jeg glæder mig meget over at have fået denne titel, og jeg er fuldstændig enig i, at kartoflen er en fantastisk afgrøde både klimatisk og også kulinarisk, sagde Jesper Theilgaard og fortsatte: 

 

Min kone og jeg talte netop om, hvor mange forskellige måder, man kan lave kartofler på. Det er ikke få! Så tænk på hvor mange slags ris eller pasta man kan lave. Der er ikke så mange muligheder. Kartoflen er unik. Vi glæder os meget over at spise den, og det vil vi også gøre de næste 365 dage, hvor jeg er kartoffelambassadør. 

 

Ny sæson sat i gang

Efter talerne blev scenen givet til operasanger Jesper Buhl, der sammen med Fyraftenskoret fyldte riddersalen med både blues, opera og ikke mindst en hyldestsang til kartoflen, som var skrevet specielt til årsmødet. 

 

Derudover var der oplæg om Danmarks Kartoffel Råds aktiviteter, Danmarks største ældrefest på Valdemarsdag, DM i dyrkning af frilandskartofler, Kartoffelmuseet og Haver til Maver med skolebørn.

 

Til sidst blev kartoffelsæsonen skudt i gang, da Johs. Nørregaard Frandsen sammen med fire børn fra Haver til Maver satte årets første kartoffelplanter i jorden. 

 

< Tilbage