Kokke kæmper om Kartoffelprisen

OBS! Kartoffelprisen blev desværre ikke udført i 2018. Men vi kan glæde entusiater med at arrangementet forventes afviklet under nye rammer søndag d. 20. oktober 2019
Følg med her på siden eller skriv til sekretariatet, hvis du gerne vil orienteres, når der er nyt.

Til Danmarks Kartoffel Råds årlige kokkekonkurrence, Kartoffelprisen, kæmper nogle af landets bedste kokke i at lave de bedste retter med kartofler

Kartofler er meget mere end kogt tilbehør til flæskestegen. Den kan også blive til en lækker dessert eller en smukt anrettet forret. I hvert fald når den kommer i hænderne på nogle af landets bedste kokke, og det gør den til den årlige konkurrence, Kartoffelprisen.

Kartoffelprisen arrangeres af Danmarks Kartoffel Råd og afholdes på Kold College i Odense hvert år sidst i oktober. I konkurrencen skal kokkene lave den bedste tre-retters menu med kartofler, hvor kartoflerne skal indgå med mindst 60 procent i alle retterne.

I forretten skal der desuden indgå mindst 3 forskellige kartoffelsorter, i hovedretten skal kartoflen være hovedemne og i desserten skal kartoflen være fremtrædende. Konkurrencetiden er 6 timer.

Prisen er en af de mest eftertragtede i den danske kokkebranche og har en af de største samlede præmiesumme indenfor danske kokkekonkurrencer. Flere har prøvet mere end én gang at hive den præstigefyldte pris hjem.