Kokke kæmper om Kartoffelprisen

Til Danmarks Kartoffel Råds årlige kokkekonkurrence, Kartoffelprisen, kæmper nogle af landets bedste kokke i at lave de bedste retter med kartofler

Kartofler er meget mere end kogt tilbehør til flæskestegen. Den kan også blive til en lækker dessert eller en smukt anrettet forret. I hvert fald når den kommer i hænderne på nogle af landets bedste kokke, og det gør den til den årlige konkurrence, Kartoffelprisen.

Kartoffelprisen arrangeres af Danmarks Kartoffel Råd og afholdes på Kold College i Odense hvert år sidst i oktober. I konkurrencen skal kokkene lave den bedste tre-retters menu med kartofler, hvor kartoflerne skal indgå med mindst 60 procent i alle retterne.

I forretten skal der desuden indgå mindst 3 forskellige kartoffelsorter, i hovedretten skal kartoflen være hovedemne og i desserten skal kartoflen være fremtrædende. Konkurrencetiden er 6 timer.

Prisen er en af de mest eftertragtede i den danske kokkebranche og har en af de største samlede præmiesumme indenfor danske kokkekonkurrencer. Flere har prøvet mere end én gang at hive den præstigefyldte pris hjem.