Årsmøde 2016

Referat - årsmødet 2016 på Egeskov Slot, tirsdag den 19. januar 2016.

Til årsmødet får medlemmerne kartoffel-jord under neglene
Til årsmødet får medlemmerne kartoffel-jord under neglene

Direktør for Egeskov, Henrik Neemeyer startede med at byde alle velkommen til Egeskov og gav derefter ordet til formand Britta Schall Holberg.

Hun fortalte lidt om dagens program og derefter var der en kort beretning fra Oldermand Bjarne Jensen om DM og Valdemarsdag. Hans Skjerning fortalte om Kartoffelprisen 2015 og Gunner Andersen fortalte om Kartoffelmuseet.

Journalisterne Thorsten Lauritsen præsenterede bogen - Heldige kartoffel – den skrælgode historie om hele Danmarks nationalspise med rod i den danske folkesjæl - og fortalte kort om hvordan de havde arbejdet med bogen.

Otte elever fra Nyborg Gymnasium præsenterede ”Kartoffel kunst”, et projekt de i efteråret havde arbejdet med på skolen.

Hanne Bramsen spillede smukt på klaveret. Jesper Buhl og Kiki underholdte med dejlig sang. Alle 3 er fra Den Fynske Opera.

James Price blev udnævnt som Kartoffelambassadør for 2016, og takkede for værdigheden og fortalte, at han altid har været glad for kartofler, og han i høj grad benytter kartofler både til de daglige måltider og til de mere avancerede retter.

Nicolai Hansen, direktør fra KMC kom med et indlæg om hvordan kartoflen bruges kan bruges en masse forskellige spændende ting.

Som det sidste punkt på mødet, skulle ambassadør James Price, sidste års ambassadør Søren Ryge Petersen, Oldermand Bjarne Jensen og Britta Schall Holberg plante kartoffelplanter, som oplæg til DM 2016.

Mødet sluttede med en lækker buffet, kreeret af elever fra Kold College.