DM i kartoffeldyrkning 2018

Poul Madsen fra Bogense blev kåret som vinder af DM i dyrkning af frilandskartofler 2018 den 17. maj på Hotel Hesselet i Nyborg

Fra venstre ses formand Johs. Nørregaard Frandsen, chauffør for Bladkompagniet, Jesper Henriksen, samt vinderen af DM 2018, Poul Madsen og hustru. Foto: Anya Engelbrecht
Fra venstre ses formand Johs. Nørregaard Frandsen, chauffør for Bladkompagniet, Jesper Henriksen, samt vinderen af DM 2018, Poul Madsen og hustru. Foto: Anya Engelbrecht

Otte finalister deltog i danmarksmesterskabet i dyrkning af frilandskartofler 2018. Kampen blev afgjort til den officielle vejning, den 17. maj på Hotel Hesselet i Nyborg, hvor Poul Madsen fra Bogense løb med førstepræmien.

1. præmie - 4000 kr. Poul Madsen, 5400 Bogense – 5.448 gram kartofler

2. præmie - 1500 kr. Aksel Sørensen, Bygaden 47, Jegerup, 6500 Vojens – 5.265 gram kartofler

3. præmie - 1000 kr. Michal Ø. Lund, Dalsmøllevej 8, Vantinge, 5750 Ringe, – 4.770 gram kartofler

I konkurrencen dyster kartoffelavlere om at få flest gram kartofler på ti planter. Vinderkartoflerne blev traditionen tro kørt til Kongehuset på Fredensborg. I år af Bladkompagniet, der kørte det sidste stykke med budcykel.

Efter endt præmieoverrækkelse viste den fremmødte presse stor interesse for teknikken i at frembringe så store mængder kartofler så tidligt på sæsonen.

Ofte bliver mesterskabet afgjort første uge i maj, men da kartoflerne skal være mindst 40 dage på friland, måtte konkurrencen udsættes lidt i 2018. Til gengæld har foråret artet sig optimalt for kartofler fra frosten slap sit tag i jorden, så mesterskabet blev afgjort med pæne udbytter.

Danmarksmesterskabet og præmierne er sponsoreret af Kartoffelafgiftsfonden. Udover at lægge lokaler til vejningen serverede Hotel Hesselet efter vejningen et traktement – selvfølgelig med veltilberedte nye kartofler.

Se hvordan det foregik til den officielle vejning på billederne og i videoen herunder.