Valdemarsdag - Danmarks største ældrefest

Fejringen af Valdemarsdag er Danmarks største ældrefest. Danmarks Kartoffel Råd arrangerer i samarbejde med sponsorer Valdemarsdag.
Valdemarsdag fejres med snaps og nye kartofler på plejehjem over hele landet - det er en stor festdag for alle involverede.

Beboere på plejecentre over hele landet kan glæde sig til Valdemarsdag. Her får de serveret nyopgravede danske kartofler og en snaps til middagen. På denne dag afholder Danmarks Kartoffel Råd i samarbejde med landets kommuner nemlig hvert år Danmarks største ældrefest.

Ideen til Danmarks største ældrefest opstod, fordi en pårørende til en beboer på et plejehjem i Otterup på Fyn én gang om året plejede at ”smugle” nye, danske kartofler ind til sin mand. Hun gik til Danmarks Kartoffel Råd med den tanke, at der skulle holdes en årlig, landsdækkende fest, hvor ældre over hele lan­det kunne få glæde af nye kartofler.

I mange kommuner bliver festdagen fulgt op med deltagelse af borgmestre og andre politikere, der benytter lejligheden til at komme forbi og skåle med beboerne.

Der deltager ca. 32.000 ældre i Danmarks største ældrefest.
Der bliver spist ca. 10.000 kilo kartofler
Der udleveres ca. 1.650 halve flasker snaps.

Lokale kartoffelavlere og leverandører sørger for, at der kommer nyopgravede kartofler på tallerkenen.

Vi får så mange positive tilbagemeldinger om, hvor meget glæde det skaber ude på plejecentrene. Det er virke­lig en festlig dag, som mange af vores ældre medborgere ser frem til. Derfor er det en stor fornøjelse at kunne medvirke til at skabe denne festdag, siger Johs. Nørregaard Frandsen, formand for Danmarks Kartoffel Råd, som står bag arrangementet.